gallery/logozeekraal2

Praktijk de Zeekraal

Celzouten en de werking ervan

 

Ons lichaam is opgebouwd uit cellen. In en rond de cellen zitten mineralen. Minerale zouten zorgen voor specifieke processen in de cel. Bijvoorbeeld verbinden, verstevigen, verwerken en omzetten van stoffen. Deze mineralen worden celzouten genoemd. Het lichaam maakt zelf celzouten aan, het is dan ook een lichaamseigen stof.
Als er door omstandigheden minder opname mogelijk of meer inzet van celzouten nodig is, kan er een disbalans in het lichaam ontstaan.
Als er teveel of te weinig mineralen in een cel zitten, is de cel uit balans. Door celzouten in te nemen, wordt er weer een balans in en tussen de cellen gecreëerd en wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. De celzouten ondersteunen de werking van het lichaam, zowel fysiek als mentaal. Een balansverstoring is aan allerlei signalen te herkennen zoals bijvoorbeeld: voortdurend moe zijn; iets niet zo lang meer vol kunnen houden; moeilijker kunnen ontspannen; vaker gestresst zijn; slechter slapen; sneller van slag zijn. Het steeds weer terugkeren van dezelfde klachten en ongemakken zijn vaak de eerste tekenen dat door een balansverstoring opladen en herstellen niet meer goed of volledig lukt.

 

 

Toepassingsmogelijkheden

Celzouten zijn te verkrijgen in verschillende vormen, tabletten, crèmes, gels en zalven.
De tabletten bevatten lichaamsidentieke minerale zouten, verwerkt in melksuiker. Als er een patiënt is die geen bestanddelen van lactose mag hebben, kunnen de tabletten eventueel ook opgelost worden in een glas water. Na het voorzichtig overgieten van het water met de opgeloste mineralen, blijft de lactosebrij achter in het glas.
De crème van de celzouten bevat ook de lichaamsidentieke minerale zouten, deze zullen zich meer focussen op de plaats waar de crème aangebracht wordt. De crèmes werken bijvoorbeeld erg goed op gewrichten en spieren.

 

Analyseren

Bij Praktijk de Zeekraal gaan wij altijd uit van de hulpvraag. Met behulp van een vragenformulier, gezichtskenmerken lezen en testbuisjes wordt er gekeken welke celzouten er voor u van toepassing zijn.

 

gallery/zeester klein